Hva gjør vi?

Mye av våre aktiviteter og arbeid er beskrevet i Vel-avisen og i dokumenter som kan lastes ned fra våre web-sider. Vi er spesielt opptatt av trafikk, støy, sikkerhet og trygghet på vei og gangveier. Vi er også opptatt av estetikk og trivsel i nærmiljøet, og vi har sponset personer og foreninger som på en uselvisk måte fremmer trivsel på Skedsmokorset. 

Vi merker oss:

18. november 2023 ble åpningen av Husebylåven markert
med snorklipping av ordfører Kjartan Berland.
- fra forrådsbygning til kulturarena -

Julegrantenning 2022

Søndag 27 november, første søndag i advent, ble julagrana tent på Huseby gård kl. 16.00.
Det var Skedsmokorset vel og Huseby gårds venner som sørget for gløgg, pepperkaker og smågodt.
Det var mange som møtte opp for å høre på Skedsmo janitsjar spille flotte julesanger.
Skedsmo Lions, bidro med praktisk tilrettelegging.

Julegrantenning 2021

Tradisjonen tro var det julegrantenning ved Huseby klokken 16 på første søndag i advent.
Det var Skedsmokorset vel og Huseby gårds venner som sørget for gløgg, pepperkaker og smågodt.
Det var rundt 200 fremmøtte, og det ble kjørt 8-10 turer med traktor og tilhenger for de minste.
I år hadde Skedsmo janitsjar sørget for enda flere julesanger.
I år hadde vi tatt plass bak buskene, slik at vi kom nærmere julegrana.
Trygve Wasa, Skedsmo Lions, bidro med praktisk tilrettelegging. Foto: Kathleen Thoresen

2021:  Støtte til Salerud lekeplass

I november 2021 ble det overført 15 000 kroner for apparater og utstyr til Salerud lekeplass.

2020: Støtte til Skedsmo håndballklubb

I år har det økonomiske bidraget fra Skedsmokorset vel gått til Skedsmo håndballklubb. Bidraget på 25.000 kroner ble tatt imot av en fornøyd Tor Grøttum, ansvarlig for arrangementer i Skedsmo håndballklubb. Pengene kommer godt med i et år der flesteparten av klubbensarrangementer er blitt avlyst. Bjørn Kristiansen, leder og styremedlem i klubben, sier at pengene skal gå til et nytt livestream-anlegg. Anlegget skal gjøre det mulig for klubben å vise håndballkamper på nett i en tid der man ikke kan ha publikum på tribunen.

Julegrantenning 2020

Tradisjonen tro ble lysene på julegrana på Huseby tent 1. advent. På grunn av korona ble det i år ingen julenisse og tilskuerene holdt i god avstand til hverandre. Nå står det flotte treet der til glede for oss alle.

2019: Støtte til Skedsmo skiklubb

I år har Skedsmokorset vel vi delt ut en sjekk på 25.000,- til Skedsmo Ski klubb ved leder Geir Laget. Skedsmo skiklubb driver et verdifullt arbeid for befolkningen på Skedsmokorset.

Skedsmo skiklubb er et idrettslag som er medlem av NIF, og har som formål å tilrettelegge for friluftsliv sommer og vinter og bidra i et folkehelseperspektiv for befolkningen i området. Klubben skal i sine aktiviteter ivareta hensyn til miljøet. Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Klubben har treningstilbud for barn fra 4 år og oppover. Fra barna er 4 år til de går i 2. klasse, går treningen ut på allidrett, og det er mye lek og moro. Fra 3. til 6. klasse, driver de med multisport, her er det fortsatt mye lek og moro, men de jobber også mer målrettet med skiferdigheter. I 7. og 8. klasse er det langrennsgruppe med ski, rulleski, sykling og løping. Dette fortsetter også videre fra 9. klasse til senior, men her tilbys også individuell oppfølging. Det viktigste for Skedsmo skiklubb er alltid at alle skal ha det gøy sammen, og at alle skal være med, uansett ferdighet, ønsker og mål. Nå er også den nye lysløypa ferdig, bred grusvei gjør den lett tilgjengelig, og det vil i vinter gå skiløyper gjennom hele lysløypa.

Her er et lite innblikk i skiklubbens aktiviteter gjennom året.

· Allidrett sommerhalvåret

· Treningstilbud sommer og vinter

· Tæruddalen skianlegg

· Løypekjøring

· Drift av Ringdalshytta

· Tærudklassiker'n

· Karusellrenn

Under: Carina Grini (Skedsmokorset Vel), Geir Laget og  Marit Trollnes Nordby (Skedsmo Skiklubb)

Julegrantenning 2019

Søndag 1. desember ble julegrana tent på Huseby gård. Det var mye gøy og morro med kjøring av barn i vogn trukket av traktor og servering av gløgg, pepperkaker og julegodt til alle. Skedsmo janitsjar spilte flott musikk, og det ble sunget julesanger.

2018: Støtte til Skedsmo helse- og velferdssentral

I 2018 overrekte Skedsmokorset vel en sjekk på kr. 20.000 til Skedsmo helse- og velferdssentral ved Inger Brubak. De driver et verdifullt arbeid for eldre på Skedsmotun. Skedsmokorset helse- og velferdssentral er en selvstendig og frivillig organisasjon som driver med trivselstiltak for hjemmeboende pensjonister i bygda. Her er et lite innblikk i deres aktiviteter gjennom året.

  • Titt innom møtes en mandag i måneden, helst den første mandagen, mellom kl. 12.00 og 14.00

  • Vårfest, en onsdag i april . Servering av varm mat og underholdning, alle fester starter kl. 17.30.

  • Årlig sommertur, midt i juni. I 2018 gikk turen til Nesodden.

  • Kombinert høstfest og markering av eldredagen den 1. onsdagen i oktober. Servering av rømmegrøt og hjemmebakte kaker.

  • Arbeidsstue hver tirsdag fra ca. kl. 9.00 - bortsett fra ferier. Den 19 november 2018 arrangeres julemesse i foajeen på Skedsmotun.

  • Treskjæring i kjelleren på Skedsmotun på onsdag og torsdag.

Julegrantenning 2018

Årets julegrantenning ble arrangert 2. desember i godt samarbeid med Huseby gårds venner. Det ble godt oppmøte tross regnvær. Publikum koste seg med varm gløgg og pepperkaker, og barna fikk møte nissen ???????? og kjøre med juletraktor. Etter hyggelig velkomsttale holdt av Rolf Melvold ved Skedsmokorset Vel fikk vi lytte til vakker julemusikk spilt av Skedsmo Janitsjar. Skikkelig julestemning ble det da vi fikk høre juletale holdt av Prest Elisabeth Eriksen, man merker ikke så godt regnet når man lytter til gode ord og vakker musikk. Alle var også med å synge da Karin Drågum startet som forsanger på kjente og kjære julesanger.

2017: Støtte til Teensville ungdomsklubb

I 2017 overleverte  Skedsmokorset vel en sjekk på 20.000,- til Teensville ungdomsklubb.
Dette skriver de om seg selv:
"Teensville ungdomsklubb, ligger på Skedsmokorset og er for alle ungdommer mellom 13 til 17 år. Vi har åpent faste kvelder på onsdag og torsdager fra kl.17:00 til 21:00. Lokalet het tidligere Juventas og ble drevet også den gang som en ungdomsklubb. Lokalet har ligget brakk veldig lenge før Skedsmo Kommune tok det tilbake og total pusset det opp i 2014. Ungdommene har vært med i oppbyggingsprosessen, og der ble det bestemt at ungdomsklubben skulle ha et "American 50´s diners" interiør med kafe, storskjerm, lydstudio og disko/scene. Vi har også workshops, temafester, filmnetter, karaoke, onsdagsquiz, torsdagsturnering og mange andre type spill og aktiviteter. Teensville kan også tilby uteaktiviteter som telttur, fisking, paintball, fatbike og frisbeegolf. På Teensville ungdomsklubb har vi et demokratisk allmøte hvor alle ungdommer er med å bestemmer hvordan de ønsker klubben skal være, men også et ungdomsstyre bestående av 5-7 ungdommer som er med på planlegging og gjennomføring av aktiviteter og andre viktige saker som berører klubben. På Teensville ungdomklubb kan du komme sånn som du er, komme for en koselig prat, henge med venner, kjøpe milkshake eller bare spille biljard. Teenville tar godt vare på alle."

Julegrantenning 2017

3. desember arrangerte vi sammen med Huseby gårds venner tenning av julegrana på Huseby gård. Det ble et veldig hyggelig arrangement med sang av Karin Drågum, presten snakket varmt om jula og adventstida. Det var flott musikk fra Skedsmo Janitsjar, men best av alt var nok nissen som underholdt barna, hesten ble dessverre skadet i år, men nissen kom med en sjarmerende traktor isteden.

2017 Benker ved Tærudtjerna

Ved Lysløypa i Tæruddalen har Skedsmokorset vel sørget for to benker ved Tærudtjerna.